Atelierroute Weerribben-Wieden 2020

Info/contact

De organiserende commissie. Van rechts naar links: Peter Stechwey, Geo Hultink, Anne-Mieke Harmse, Harm Visserman

De Vereniging Kunstkring Steenwijkerland organiseert reeds meerdere jaren de Atelierroute Steenwijkerland. Wij willen hiermee een bijdrage leveren aan het culturele klimaat in de gemeente Steenwijkerland vanuit de kunstenaars zelf.

Dit jaar wordt de organisatie van de atelierroute voor het eerst ondersteund door de Stichting Weerribben Wieden. Hierom is de naam van de route gewijzigd in Atelierroute Weerribben Wieden.

Vanwege het Covid-19 virus is dit jaar de atelierroute anders dan andere jaren.

Om het aantal bezoekers te spreiden wordt de Atelierroute dit jaar in twee weekenden gehouden, namelijk
zaterdag 3 en zondag 4 en zaterdag 10 en zondag 11 oktober.
De deelnemers zullen zelf rekening verder moeten houden met corona regels. Hiervoor zijn zij zelf verantwoordelijk.

Anders is ook dat er geen gedrukte folder wordt gemaakt, maar alleen digitaal informatie wordt verstrekt.
Uiteraard doen de deelnemers ook hun best om uw bezoek zo Covid-19 veilig mogelijk te laten verlopen. Zo kan het aantal bezoekers wat in een atelier gelijktijdig naar binnen mag beperkt zijn.
En voor bezoekers geldt vooral: houdt voldoende afstand! Reken er ook op dat gevraagd kan worden om een mondkapje op te zetten! Niet alle locaties zijn ruim van opzet! Respecteer daarom een dergelijk verzoek.

Dankzij de samenwerking met de Stichting Weerribben Wieden is er dit jaar ook een fietsroute uitgezet welke via je de knooppunten langs de verschillende locaties leidt. Startpunt  is het Kulturhus in Giethoorn. Ook het MFC Dalzicht in Oldemarkt (locatie nummer 16) is een geschikte startplaats. . Maar je kunt natuurlijk ook op andere punten aan de fietsroute beginnen.

In het Kulturhus is ook een expositie van leden van de Kunstkring Steenwijkerland, met als thema: “Met afstand heel bijzonder”……kunst in coronatijd…….

Voor meer informatie over de Kunstkring Steenwijkerland wordt verwezen naar de website www.kunstkringsteenwijkerland.nl

Contact
E-mail: info@atelierroutesteenwijkerland.nl

Ondersteuning PR activiteiten door De Stichting Weerribben Wieden